ISKORISTI AKCIJU - klikni tu!

Viber icon

+381 64 947 7311

BESPLATNA DOSTAVA iznad 3000RSD

logo

Rossen Blog

POCETNA-SLIKA
16. sep 2024. 21:31

Najbolja stvar koju možeš da uradiš za svoju kosu – redovno uljenje!

Ne možemo da ignorišemo činjenicu da je uljenje najbolji način da negujete svoju kosu, a čini se da je poslednjih godina svest o ovome itekako porasla, pa je sve veće interesovanje za ovaj tradicionalni ritual. Uljenje je jedan od najstarijih ritula nege koji su koristile i naše bake, ali njegovi koreni potiču iz čuvene ajurvedske prakse karakteristične za istočnjačke narode koji, složićete se, imaju ubedljivo najlepšu i najzdraviju kosu. I znate šta, i dalje je duboko utemeljno u njihovu hair care rutinu i to s razlogom.

Šta nam to uljenje donosi?

 

Ako pričamo o poptuno prirodnim uljima i poznavanju njihovog dejstva, ono toliko prednjači u donošenju mnoštva benefita zdravlju kose. Zašto? Zamislite koliko aktivnih supstanci imate u kvalitetnom, hladno ceđenom ulju. Najkoncentrovaniji prirodni eliksiri, spremljeni po recepturama da unaprede zdravlje kose mogu da donose brojne benefite.

 

Jačaju kosu.

Čine je otpornijom.

Povećavaju elastičnost i smanjuju poroznost dlake.

Umanjuju opadanje i podstiču rast kose.

Rešavaju problem masne kose i peruti, ali i ozbiljne probleme poput dermatitisa ili alopecije.

 

Koje ulje je za tebe?

 

Sa kvalitetnim uljima nema greške. Naša tri ulja, Ruzmarin, Infuzija i BioElixir, su različite formulacije sa hladno ceđenim uljima i svi uopšteno doprinose zdravlju kose, ali ipak postoji mala razlika, pa ih i preporučujemo za dostizanje različitih ciljeva.

 

INFUZIJA ZA OPORAVAK KOSE

 

Broj jedan za oporavak kose i to od korena do vrhova. Prirodna ulja argana, badema, koprive, kamilice, grožđa i rcinusa obogaćena kompleksom vitamina A, D i E predstavljaju najbolji hranljivi tretman za kosu. Ova jedinstvena kombinacija dubinski jača folikule, pružajući temelj za zdravu, snažnu i negovanu kosu. Ono što ovaj proizvod čini posebnim je pažnja posvećena svakom detalju. U pakovanju ćete pronaći sve što vam je potrebno – od praktičnog češljića koji omogućava preciznu i jednostavnu aplikaciju, do kapice koja pruža dodatni spa efekat, čineći tretman još efikasnijim.

 

 

 

BIOELIXIR SERUM ZA PROBLEME SA SKALPOM

 

Ovo ulje je naša prva formulacija sa uljem đumbira u svojoj formuli. Poznat kao termoaktivna supstanca sa antiupalnim i antigljivičnim dejstvima, pomaže i kod ozbiljnijih problema poput alopecije ili dermatitisa. Zbog sinergijskog dejstva sa ricinusom i kokosom ne možemo izostaviti efekat na brži rast kose, ali i rast nove kose. Zbog svega ovog BioElixir prednjači u broju povratnih informacija kao naš najprodavaniji serum.

 

 

 

RUZMARIN SERUM PROTIV OPADANJA I ZA RAST KOSE

 

Kod ovog proizvoda fokus je bio na 2 procesa koji su jako povezani, a to su opadanje kose i brži rast kose. Ruzmarin je morao biti srce ove formule, ali nije jedina zvezda. U kombinaciji sa koprivom i mentom, pruža prijatan efekat hlađenja i umirivanja skalpa. Terapijsko dejstvo ovog seruma vidljivo je već nakon 3 sedmice redovne upotrebe.

 

 

Najbolji saveti za postizanje maksimalnih efekata!

 

Samo nanošenje i ispiranje ulja neće dovoljno delovati na tvoju kosu. Da bi aktivni sastojci pružili svoj puni efekat, važno je da uradiš sledeće:

 

-Ulje nanosi na suvu kosu pre pranja. Poželjno je da kosa nije tretirana preparatima za stilizovanje, jer to može značajno da utiče na mogućnost apsorpcije.

 

-Poželjno je ulje koristiti bar 1 do 2x sedmično. Potrebno je da mu date dovoljno vremena da deluje. Naša je preporuka da ga nanesete najmanje 1h pre pranja, a po mogućnosti, nekada i ostaviti da deluje preko noći.

 

-Masaža je odličan način da ubrzate cirkulaciju i samo prodiranje aktivnih sastojaka u teme. Odradite laganu masažu prstima ili još bolje masažerom, ukoliko ga imate.

 

-Za uklanjanje ulja koristite šampone bez SLS, i šamponirajte 2x. Ovo je jako važno, jer SLS će narušiti ravnotežu skalpa i uveliko smanjiti efikasnost tretmana u koji smo upravo uložili ili dragoceno ulje i vreme.